Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Experts en turisme sostenible debaten a Sitges els reptes ambientals dels hotels del futur

Experts en turisme sostenible debaten a Sitges els reptes ambientals dels hotels del futur

Experts en turisme sostenible debaten a Sitges els reptes ambientals dels hotels del futur
La jornada se celebra divendres 2 a l’Avenida Sofia Hotel
L’Avenida Sofía Hotel Boutique & Spa de Sitges acollirà el proper divendres 2 d’octubre la Conferència BioEconomic, un programa professional i empresarial que té com a objectiu analitzar i intercanviar experiències i coneixements entorn els avantatges de l’economia sostenible i la seva integració en el les polítiques turístiques, de construcció i de desenvolupament urbanístic. La jornada comptarà amb la presència del president de l’US Green Building, Roger Platt, que farà lliurament oficial del certificat Leed Platinum a l’Hotel Avenida Sofía com a primer establiment europeu que rep aquest distintiu, que reconeix el respecte pel medi ambient en la seva construcció i processos.
La quarta jornada BioEconomic constitueix un excel·lent aparador d’exposició de les polítiques més avançades en sostenibilitat ambiental aplicada als edificis turístics. Per aquest motiu, la jornada comptarà amb veus autoritzades en aquest àmbit, com Roger Platt, president del prestigiós US Green Building; Vicente Romero, president de l’Associació Espanyola de Directors d’Hotel; Carles Miranda, gerent d’innovació empresarial d’Acció; i Guillem Recarte, director general de Creafutur; entre d’altres experts.
L’adopció i posicionament creixent de les tesis de l’economia circular centraran la jornada. Aquest concepte va néixer al 2002 als Estats Units, quan els científics Michael Braungart i William McDonough van pronosticar que l’ecologisme seria la raó per la qual s’encetaria una nova revolució industrial. L’economia circular basa el seu concepte en la millora de la producció de béns i serveis sense augmentar el consum de recursos naturals com l’aigua o l’energia.
La trobada de Sitges també abordarà el sector de la construcció a partir de dues premisses: canvi climàtic i crisi energètica. BioEconomic introduirà a la taula de debat, un nou escenari on el confort dels habitatges ha de ser garantit amb poc consum energètic.
Rafael Silva, director de l’Avenida Sofía Hotel Boutique & Spa i Sebastià Parera, director de BioEconomic, oferiran un discurs de benvinguda a tots els assistents a les 9h. Seguidament, s’iniciaran les respectives conferències i taules rodones, on es tractaran aspectes com els beneficis de la certificació LEED Platinum, automatització en els hotels o la integració de les certificacions mediambientals oficials.
Roger Platt protagonitzarà la conferència de cloenda, a les 13.10h i farà lliurament del certificat Leed Platinum a Rafael Silva, que avala l’Avenida Sofia com el primer hotel d’Europa que aconsegueix aquest distintiu. Seguidament, se servirà un aperitiu amb productes de proximitat i es farà una visita guiada per les instal·lacions de l’hotel.
Què és LEED?
LEED és l’acrònim de Leadership in Energy and Environmental Design, que és un sistema de qualificació d’edificis sostenibles creat per l’US Green Building Council (USGBC), una organització independent i sense ànim de lucre, que treballa en el respecte per l’entorn i l’equilibri ambiental. La certificació Leed és un referent en la indústria del turisme. El sotmetiment al certificat Leed és un acte voluntari per part de cada establiment.
Tots els sistemes Leed mesuren la sostenibilitat dels edificis en set grans àmbits: emplaçament, energia, aigua, materials, qualitat de l’aire, innovació i prioritat regional; però amb algunes diferències entre ells en la manera d’avaluar. Com a resultat d’aquesta avaluació, els edificis se certifiquen en quatre nivells, en funció del nombre de punts obtinguts en una escala total de 110 punts:
– LEED Certified: 40-49 punts.
– LEED Silver: 50-59 punts.
– LEED Gold: 60-79 punts.
– LEED Platinum: 80 punts o més.
Els edificis amb certificació Leed són reconeguts com les estructures més eficients i respectuoses amb el medi ambient. La certificació Leed garanteix que els immobles tenen un estalvi d’energia del 30% al 70% respecte als edificis convencionals, un consum d’aigua potable que es redueix entre el 30% i el 50%, i una disminució dels residus que arriben a l’abocador estimat entre el 50% i el 90%. En conjunt, les emissions de CO2 abocades a l’atmosfera es redueixen un 35%.
L’Avenida Sofía Hotel Boutique & Spa va ser inaugurat l’estiu de 2013. És un hotel de 4 estrelles superior i es caracteritza, a més dels seus serveis i prestacions, pel seu respecte a l’entorn i el medi. Precisament, aquest ha estat des dels seus inicis un tret característic fonamental de la seva raó de ser. Tant en el procés de construcció com en el funcionament posterior, la qualitat ambiental distingeix tots els processos interns i exteriors de l’hotel.
L’obtenció del certificat Leed Platinum és un reconeixement a aquesta filosofia aplicada per l’hotel i, al mateix temps, la certificació de la màxima autoritat en la regulació ambiental dels edificis, com és el UG Green Building. El Leed Platinum és el reconeixement més alt que pot rebre un edifici per la seva sostenibilitat. L’Avenida Sofía és el primer hotel d’Europa el setè del món que l’aconsegueix. Els altres guardonats són nord-americans i australians.

Viatgers conscienciats amb el medi ambient
Els hotels amb certificació Leed proporcionen beneficis per al medi ambient i redueixen els costos operatius per l’alta eficiència energètica i l’estalvi d’aigua. A més, aquests establiments atreuen, cada cop més, una població de viatgers conscienciats amb el medi ambient. Les recents enquestes demostren que la sostenibilitat té un pes considerable en l’elecció de l’establiment hoteler per part dels clients. La Travel Trend Survey que realitza TripAdvisor mostra que el 79% dels clients tenen en compte el respecte pel medi ambient a l’hora de fer les seves reserves en un hotel.