Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Ciència als carrers de Sitges

18/11/2016 

El Dia de la Ciència arriba a la plaça de La Fragata avui divendres 

Galeria Fotogràfica 

 la ciencia al carrer sitges 2016

Sitges acull avui divendres la jornada de divulgació científica on els alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 3r d'ESO de 14 centres educatius de la comarca han exposat els seus experiments i han ofert demostracions científiques.  

El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges, Eduard Terrado, ha visitat la mostra.

21/11/2014

La ciència al carrer torna a omplir la Fragata de Sitges

Galeria Fotogràfica

ciencia al carrer  Sitges 2014 

L’Escola Pia de Sitges, juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf, la UPC de Vilanova, i el Museu del Ferrocarrilm han organitzat "La Ciencia al carrer" on més de 1.000 alumnes de Primària i Secundària de tota la comarca han fet demostracions de ciència dels alumnes. 

Sitges tanca els actes de la Setmana de la Ciència

La Setmana de la Ciència ha finalitzat avui divendres amb una jornada, organitzada sota la coordinació de l’Escola Pia de Sitges, on han participat 600 alumnes de totes les escoles de la comarca.

Sis cents estudiants de tota la comarca, des de cinquè de primària fins a batxillerat, han participat avui divendres al Dia de la ciència al carrer, la mostra d’experiments que arriba cada any a la Fragata. L’espai ha acollit una vintena d’expositors on diverses entitats i alumnes de diferents centres han mostrat els coneixements adquirits a les aules a alumnes de la comarca d’entre 12 i 18 anys. Entre els experiments s’han pogut veure construccions planetàries, combinacions de productes químics o fins i tot un trenet en circulació. La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges, Vinyet Lluís, assegura que “la iniciativa és molt productiva per als alumnes ja que durant el dia d’avui poden ensenyar els seus coneixements a companys d’edats molt similars”.

Amb aquesta jornada s’ha tancat la Setmana de la Ciència que s’ha celebrat a la comarca del Garraf i ha comptat amb diverses activitats relacionades la ciència organitzades pel Centre de Recursos Pedagògics del Garraf, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú i el Museu del Ferrocarril de Catalunya. Entre els actes, s’han celebrat conferències sobre qüestions relacionades amb biomedicina, nanotecnologia i tractament de materials. També s’ha fet un

Bona part dels escolars provinents de tota la comarca han aprofitat la visita a Sitges per fer visites guiades als museus de Sitges.

 

22/11/2013

La Ciència al carrer omple la Fragata de Sitges

ciencia al carrer sitges

ciencia al carrer sitges 

La jornada va néixer a l’Escola Pia de Sitges i s’ha estès a tota la comarca.  

Un miler d’estudiants de tota la comarca, des de cinquè de primària fins a batxillerat han visitat la mostra sobre la ciència que s’ha fet aquest divendres al matí a Sitges. L’espai de la Fragata ha acollit 18 expositors, que han mostrat a la pràctica com han aplicat els coneixements adquirits a les aules. De les 18 mostres, cinc són d’entitats de suport a l’educació, com el Centre d’estudis del Mar, però 15 són de grups d’estudiants d’entre 14 i 18 anys. Els alumnes expositors han mostrat els seus experiments a un miler d’escolars de la comarca, d’entre 12 i 18 anys. 

Entre els experiments s’han pogut veure telescopis que deixen clar l’ús de les lents, combinacions de productes químics o fins i tot uns prototips de vehicles o de mascotes en forma de dinosaure.  

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sitges, Vinyet Lluís, creu que “és molt bo per als alumnes poder mostrar els seus coneixements a companys d’edats molt similars a les seves” i lloa que “una iniciativa que va sorgir de l’Escola Pia de Sitges ha arribat ja a tota la comarca”.  

Aquesta és la tercera edició de la mostra que es fa amb la coordinació del Centre de Recursos Pedagògics del Garraf. Des d’aquesta institució, Josep-Ramon Fuentes indica que “l’Escola Pia de Sitges ho feia des de fa anys i vam veure que era una idea que lligava molt bé amb els objectius d’apropar la ciència a les persones que tenim des de la Setmana de la Ciència, de manera que vam decidir fer-ho d’àmbit comarcal”. Per Fuentes, “és molt valuós l’intercanvi d’experiències entre escolars d’edats semblants, des d’un punt de vista educatiu”.  

Bona part dels escolars provinents de tota la comarca han aprofitat la visita a Sitges per veure els museus de Sitges, en especial la Fundació Pere Stämpfli.

Texte Ajuntament de Sitges