Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

CELEBRACIÓ DEL DIA DE L’ARTISTA.

18/10/2017

 

Sitges celebra el Dia Internacional de l’Artista 


La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes i Museus de Sitges preparen un ampli programa d’activitats per celebrar el dia de l’artista. La programació tindrà lloc entre els dies 20 i 22 d’octubre. 

Sitges viurà un cap de setmana intens dedicat al món de les arts i la cultura amb la celebració del Dia Internacional de l’Artista que tindrà lloc entres els dies 20 i 22 d’octubre. Seran tres jornades festives que serviran per realçar el patrimoni cultural i artístic sitgetà i amb l’objectiu de recordar l’arribada de Santiago Rusiñol a la vila.
El cap de setmana està organitzat per la Regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, Museus de Sitges i el Cercle Artístic de Sitges. La regidora de Cultura, Rosa Tubau, recorda que “la potencialització dels artistes locals és una aposta clara de la Regidoria i un dels eixos de les polítiques culturals que hem anat desenvolupant aquests darrers anys”. La regidora destaca que “enguany organitzem conjuntament amb Museus de Sitges i el Cercle Artístic de Sitges un cap de setmana ple d’activitats al voltant dels nostres artistes”.
El programa d’activitats arrencarà el divendres dia 20, a les set de la tarda, al Centre Cultural Miramar amb el Diàleg entre Binomis amb els artistes que han intervingut al cicle d’exposicions Binomis. La xerrada comptarà amb tots els artistes de les quatre exposicions, i la coordinadora del cicle, Anna Monzó. El Diàleg serà conduit per Barbara Scuderi i finalitzarà amb una actuació musical a càrrec de Pinyu Martí, Oscar Ferret i Esteve Molero. 

L’endemà hi haurà una sortida cultural a Barcelona on es visitarà el Museu Nacional de Catalunya, el Caixa Fòrum i la Fundació Mapfre. El mateixa dia tindrà lloc un taller amb una model en el que pintaran Sònia Aguado, Roser Aldabó, Carles Arola, Neus Carrasco, Dolors Duran i Alícia Figueras. També es podrà visitar l’exposició Art i tardor a Sitges i s’obriran les portes obertes als tallers dels artistes. Amb aquesta proposta es vol oferir la possibilitat d’establir un contacte amb aquell artista o artesà que hi ha darrera d’una obra o peça, conèixer el seu tarannà, el mètode de treball, les motivacions, les fonts d’inspiració, les angoixes o les satisfaccions. 

Diumenge es podrà tornar a visitar els tallers dels artistes de la vila i a les 11 hores es farà el taller familiar Pintem com els Modernistes. 

Programa
DIA INTERNACIONAL DE L’ARTISTA 20, 21 i 22 d’octubre 

Divendres 20 d’octubre

Diàleg entre Binomis
Amb la participació d’Anna Monzó, Genís Hernández, Roby, Àlex Ferret, Vicenç Morando, Montse Curtiada, Cristina López, Dolors Luján, Carme Parellada i un dissenyador de Pasgràfic.
Conduit per Bàrbara Scuderi
Centre Cultural Miramar Carrer Bernat de Fonollar, 19 19h 

Dissabte 21 d’octubre

Sortida Cultural a Barcelona
Museu Nacional de Catalunya Ramon Pichot. D'Els Quatre Gats a la Maison Rose Caixa Fòrum
El món de Giorgio de Chirico. Somni o realitat Fundació Mapfre L’infern segons Rodin 

Museus de Sitges
Informació i reserves 93 8940364 

Taller obert amb model
Dibuixaran: Sònia Aguado, Roser Aldabó, Carles Arola, Neus Carrasco, Dolors Duran i Alícia Figueras. Cercle Artístic de Sitges Carrer d’en Bosc, 6 D’11 a 14h i de 17 a 20h 

Exposició Art i tardor a Sitges
Estudi Vidal
Carrer d’en Bosc, 6
D’11 a 14h i de 17 a 20h 

Portes obertes als tallers d’artistes
Visita lliure: de 17h a 20h
Visita amb ruta 17h Cap de la Vila Gratuït 

Diumenge 22 d’octubre 

Portes obertes als tallers d’artistes
Visita lliure: d’11h a 14h
Visita amb ruta: 11.30h Cap de la Vila Gratuït 

Taller familiar “Pintem com els Modernistes”
Visita-taller al Museu del Cau Ferrat
Hora 11h 

Museus de Sitges
Informació i reserves 93 8940364
Gratuït

23/10/2014

CELEBRACIÓ DEL DIA DE L’ARTISTA.

Galeria fotogràfica

dia de santiago rusinyol sitges
Sitges ha celebrat el dia de l’artista amb diversos actes que commemoren l’efemèride del 23 d’octubre de 1891, data precisa de l’arribada de Santiago Rusiñol i del descobriment que suposà per a la vil•la marinera que a partir d’aquell moment passà a ser un referent i el paradís la terra de art vivent.
La celebració del dia de l’artista té l’origen en la commemoració del centenari de les festes modernistes l’any 1992, amb el cartell realitzat per Josep Maria Rosselló. Aleshores es va intentar que fos una celebració a escala internacional. El Cercle Artístic de Sitges ha impulsat des de l’any passat una plantada de cavallets al carrer, recuperant l’esperit del pintors lluministes que pintaven a “plein air”.
Després de la Tertúlia Bohèmia amb Montserrat Esquerda i Margot Martinez Restrepo dedicada a l’escriptor José Donoso, tingué lloc un sopar mariner en el restaurant Amore. En el decurs del sopar es va realitzar la ja tradicional subhasta de quadres a benefici de la Creu Roja, amb obres de Carme Parelllada, Rafa Ibañez, Monzó i J. Pardo. La vetllada va tenir el seu colofó amb el brindis d’honor al peu de l’estàtua monument dedicada al pintor manierista Domenikos TheotoKópoulos, el Greco (Candia, Creta, 1541 – Toledo, 1614).
Enguany ha estat lliurat el Premi Rusiñol 2014 a Joan Font per la continuada tasca de promoció i difusió de Sitges i les arts sitgetanes. Rafael Ibañez en nom de l’Associació Cinematogràfica i Artística La Punta de Sitges i Blanca de Nicolas com a premiada de l’any anterior feren entrega del diploma acreditatiu i del trofeu, una escultura que reprodueix fidelment la façana de l’església parroquial amb sengles torres, campanar i cloquer. Joan Font, en el bar Casablanca agraí el reconeixement que recull la seva trajectòria de col•leccionista i agent actiu en l’àmbit de l’art sitgetà.
Isidre Roset