Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

CELEBRACIÓ DEL DIA DE L’ARTISTA.

23/10/2014

CELEBRACIÓ DEL DIA DE L’ARTISTA.

Galeria fotogràfica

dia de santiago rusinyol sitges
Sitges ha celebrat el dia de l’artista amb diversos actes que commemoren l’efemèride del 23 d’octubre de 1891, data precisa de l’arribada de Santiago Rusiñol i del descobriment que suposà per a la vil•la marinera que a partir d’aquell moment passà a ser un referent i el paradís la terra de art vivent.
La celebració del dia de l’artista té l’origen en la commemoració del centenari de les festes modernistes l’any 1992, amb el cartell realitzat per Josep Maria Rosselló. Aleshores es va intentar que fos una celebració a escala internacional. El Cercle Artístic de Sitges ha impulsat des de l’any passat una plantada de cavallets al carrer, recuperant l’esperit del pintors lluministes que pintaven a “plein air”.
Després de la Tertúlia Bohèmia amb Montserrat Esquerda i Margot Martinez Restrepo dedicada a l’escriptor José Donoso, tingué lloc un sopar mariner en el restaurant Amore. En el decurs del sopar es va realitzar la ja tradicional subhasta de quadres a benefici de la Creu Roja, amb obres de Carme Parelllada, Rafa Ibañez, Monzó i J. Pardo. La vetllada va tenir el seu colofó amb el brindis d’honor al peu de l’estàtua monument dedicada al pintor manierista Domenikos TheotoKópoulos, el Greco (Candia, Creta, 1541 – Toledo, 1614).
Enguany ha estat lliurat el Premi Rusiñol 2014 a Joan Font per la continuada tasca de promoció i difusió de Sitges i les arts sitgetanes. Rafael Ibañez en nom de l’Associació Cinematogràfica i Artística La Punta de Sitges i Blanca de Nicolas com a premiada de l’any anterior feren entrega del diploma acreditatiu i del trofeu, una escultura que reprodueix fidelment la façana de l’església parroquial amb sengles torres, campanar i cloquer. Joan Font, en el bar Casablanca agraí el reconeixement que recull la seva trajectòria de col•leccionista i agent actiu en l’àmbit de l’art sitgetà.
Isidre Roset