Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Sitges aglutina múltiples opcions per gaudir dels casals d’estiu durant les vacances

Sitges aglutina múltiples opcions per gaudir dels casals d’estiu durant les vacances

casals estiu sitges 2016 

Propostes lúdiques i alhora educatives conformen un ampli ventall d’activitats per fer de les vacances una experiència inoblidable i permetre a les famílies la conciliació de la vida laboral i familiar. 

Les famílies disposen, aquest estiu, d’una àmplia varietat de serveis i propostes perquè les vacances dels seus infants combinin lleure i educació, en un entorn distès i amb activitats simpàtiques que els aproximaran a l’esport, al cinema, les tradicions locals, a l’espai o a les Olimpíades. Eduard Carrillo, regidor d’Ensenyament, Joventut, Ocupació i Recursos Humans, valora la iniciativa municipal i de les AMPA dels centres “com un valor afegit a l’estiu perquè amb les propostes impulsades durant les vacances els infants podran formar-se, jugar i mantenir-se actius i en forma, alhora que es relacionen amb altres participants amb els que possiblement no tenen contacte durant la resta de l’any”. Les alternatives a l’escola durant el període vacacional també “ajuden a les famílies a conciliar la vida familiar i laboral”, assegura Carrillo. 

Estades Multi-esportives 

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sitges proposa una nova edició de les estades esportives perquè els infants aprenguin a relacionar-se i a compartir mitjançant l’esport, experiències i vivències. Majoritàriament les activitats es realitzaran al pavelló Pins Vens, en horari de matí, i a l’escola Miquel Utrillo, a les tardes, tot i que es farà ús d’altres instal·lacions com les de l’antic Aquàtic Paradís, el Club Nàutic Sitges, el Centre d’Estudis del Mar, el Club de Mar, la piscina municipal, el Prado, el Club Petanca Sitges, l’Espai Jove o el Palau del Rei Moro. Durant els dies d’estada, es practicaran esports d’equip i individuals, tallers d’educació ambiental, activitats aquàtiques i recreatives, a més d’altres esports com caiac, vela, pàdel – surf, karate o escacs. També hi haurà escalada, castells, patinatge, zumba i malabars. 

Les estades s’adrecen a l’alumnat de 1r a 6è de primària i es realitzaran per torns setmanals del 4 al 29 de juliol, amb serveis opcionals d’acolliment i menjador. Les inscripcions es poden fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i a través de www.sitges.cat, a partir del 12 de maig. Les persones interessades en tenir més informació, la regidoria d’Esports presentarà les estades esportives el dimecres 11 de maig, a un quart de set de la tarda, a la Sala d’Actes de l’Escola Esteve Barrachina. 

Maria Ossó 

Al Maria Ossó també organitzen Un estiu Olímpic, perquè els infants del cicle d’infantil coneguin a Vinicius, un atleta brasiler que explicarà les diferents disciplines esportives olímpiques i ensenyarà la majoria de països que participen en les olimpíades. Amb aquesta premissa l’alumnat podrà conèixer els costums i tradicions de tots aquests països, alhora que ajuda a Vinicius a recuperar els cinc anells olímpics que ha perdut amb proves, reptes i situacions tan difícils com divertides. La proposta es completa amb activitats i jocs al gimnàs, racons motrius, jocs d’aigua, tallers, activitats en anglès, conta contes i gimcanes. Per als més grans, el casal proposa activitats aquàtiques, esports, sortides en btt, activitats amb rodes i jocs d’orientació. Aquest Casal està pensat per a infants de3 a 12 anys i es realitzarà del 22 de juny al 29 de juliol, de dilluns a divendres de nou del matí a cinc dela tarda. S’oferirà servei d’acollida i de menjador. El preu de l’activitat va dels 21 als 98€. Les inscripcions es poden formalitzar fins el 17 de juny. 

L’AMPA Maria Ossó i Gat per Lleure organitzen, de l’1 al 9 de setembre, el casal Un viatge per l’espai. Els participants recorreran l’espai, coneixeran els diferents planetes i estrelles i ho combinaran amb tallers, jocs i manualitats per apropar-se a aquests conceptes. Per a l’alumnat de primària el casal se centrarà en diferents esports en equip com el futbol, el bàsquet o el handbol i altres individuals com el tennis taula o el bàdminton, des d’una vessant lúdica i divertida. Poden participar al casal els infants de tres a dotze anys i aquells que començaran P3 en el curs 2016 – 2017 per facilitar l’adaptació a l’escola. La proposta es realitzarà de dilluns a divendres, de nou del matí a cinc de la tarda, i té un preu que oscil·la entre els 21 i els 83€. S’oferirà servei d’acollida, de vuit a nou del matí, i servei de menjador. Les inscripcions estan obertes fins el 22 d’agost. 

La inscripció a les dues propostes del Maria Ossó es pot fer a la bústia de l’AMPA, a través del correu gatperlleure@gmail.com o als telèfons 659 79 43 19 (David) i 656 56 04 88 (Andrea). 

Esteve Barrachina 

El club dels dolents, aquest és el títol escollit per al casal d’estiu que organitza l’AMPA Esteve Barrachina. La proposta per a l’alumnat de P3, P4 i P5 presenta als dolents de les pel·lícules per demostrar que no sempre són tan dolents, a partir d’aventures i experiències. Per als participants de 1r a 6è de primària, l’organització ofereix un casal dinàmic amb activitats diàries relacionades amb l’esport i els jocs en moviment. El Casal s’impartirà del 22 de juny al 29 de juliol, de nou del matí a una del migdia i de tres a cinc dela tarda. Les inscripcions es poden formalitzar fins el 10 de juny. 

La segona proposta de l’AMPA Esteve Barrachina és Escoles Obertes. Quan ja quedarà poc temps per tornar a l’escola, del 29 d’agost al 10 de setembre, aquest casal ofereix un retrobament amb jocs i tallers. Els més petits gaudiran de diferents activitats i per als més grans s’han preparat tallers d’esports per enfortir la col·laboració entre companys. Tots els participants realitzaran una sortida local setmanal, on poder realitzar diferents activitats fora de l’ambient del casal. Les persones interessades es poden inscriure al casal fins el 20 d’agost. 

A les dues iniciatives de l’AMPA Esteve Barrachina s’ofereix servei d’acollida i de menjador, a més de ludoteca de cinc a set de la tarda. Lesinscripcions es poden formalitzar a la Zona de Joc (carretera de les costes, 40) o al correu electrònic zonadejoc@hotmail.com. Més informació al telèfon 617 98 10 53. El preu del casal varia dels 12 als 90€. 

Miquel Utrillo 

L’AMPA Miquel Utrillo proposa dues alternatives, del 27 de juny al 12 d’agost, per als infants de 3 a12 anys. La primera Un casal de pel·lícula, que tindrà lloc els mesos de juny i juliol, i Ens avancem a la Festa Major, durant l’agost. L’eix d’animació del primer dels casals s’ambientarà en el món del cinema i, cada setmana, els infants participaran en aventures relacionades amb personatges del cinema infantil, com els súper herois i súpervillans. Durant el casal d’agost, els participants gaudiran dela Festa Major amb activitats temàtiques i esportives. 

Les inscripcions es poden realitzar fins el 13 de juny a l’AMPA Miquel Utrillo, al correu ampautrillo@hotmail.com o al telèfon 93 894 66 02. El preu del casal oscil·la entre els 13 i els 85€.