Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Caminada popular a Sitges

22/10/2018 

El 28 d’octubre, Caminada Popular de Sitges
La 22ena edició de la ruta anirà de les Casetes a la Creu 

caminada popular sitges 2018
El proper diumenge 28 d’octubre tindrà lloc la vint-i-dosena edició de la Caminada Popular del Centre Excursionista de Sitges, en què els participants recorreran un traçat que els portarà fins a les Casetes, i d’allà per Mas Alba, la serra del Gegant i el Gafarró, fins el puig del Boronet, on hi ha la Creu e Sant Isidre. La tornada a Sitges serà per la pista del Camí de la Fita i pel fondo d’en Figueres, tot fent dibuixant un vuit sobre el pànol amb vèrtex al collet de la Fita. La sortida serà, com sempre, a les 8 del matí de la plaça de Catalunya. 

Els caminants han de portar calçat còmode i ganes de conèixer l’entorn de Sitges. També es recomana portar l’esmorzar i aigua, tot i que també es repartirà coca i moscatell, aigua i un aperitiu a l’arribar. Els tiquets per participar a la Caminada estaran a la venda fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça Catalunya, a un preu de cinc euros, i durant aquests dies a diversos establiments comercials, com la Pastisseria Calderon, Ferran Sports, calçats Ojeda i Dietetica Dharani. Es pot consultar tota la informació a la web del Centre, www.excsitges.com. 

Centre Excursionista de Sitges

23/10/2017 

El 29 d’octubre, Caminada Popular 

Galeria fotogràfica

21e caminada popular sitges

La 21ena edició de la ruta anirà fins a la Fassina i la Cova Negra 

 caminada popular sitges 2017

El proper diumenge 29 d’octubre tindrà lloc la vint-i-unena edició de la Caminada Popular del Centre Excursionista de Sitges, en què els participants recorreran un traçat que els portarà fins la Cova Negra, passant per la Serra del Gegant, la Fassina i la riera de Ribes, per tornar a Sitges per la pista del Camí de la Fita. 

La sortida serà, com sempre, a les 8 del matí de la plaça de Catalunya. D’allà, els participants aniran cap el Garraf pujant per la Serra del Gegant, un itinerari redescobert a partir de la Sitges Rock Trail que celebra el març la mateixa entitat. Del coll de la Fita seguiran la pista principal fins a Penya Riscla, i d’allà a la Fassina i la riera de Ribes, per passar per la Cova Negra, i tornar cap a Sitges.

Els caminants han de portar calçat còmode i ganes de conèixer l’entorn de Sitges. També es recomana portar l’esmorzar i aigua, tot i que també es repartirà coca i moscatell, aigua i un aperitiu a l’arribar. Els tiquets per participar a la Caminada estaran a la venda fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça Catalunya, a un preu de cinc euros, i durant aquests dies a diversos establiments comercials, com la Pastisseria Calderon, Ferran Sports, calçats Ojeda i Dietetica Dharani. Es pot consultar tota la informació a la web del Centre, www.excsitges.com

25/10/2015

19ª Caminada Popular a Sitges 2015

Galeria Fotogràfica

19ª Caminada Popular a Sitges 2015

 19ª Caminada Popular a Sitges 2015

19ª Caminada Popular a Sitges 2015Distància: 12,6 km.
Sortida: A les 8 h, de la plaça de Catalunya
Arribada: Sobre les 13 h, a la plaça de Catalunya
Inscripcions: 5 €, a Ferran Sports (C/ Jesús), pastisseria Calderon (Camí de la Fita), Intersport Olaria (C/ Sant Francesc), Dharani productes dietètics (Mercat Municipal), dijous de 20 a 21h al Centre Excursionista, i fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça de Catalunya. 
El recorregut d’aquest any segueix l’itinerari de la primera edició de la Sitges Speed Trail, una de les dues curses de muntanya que el Centre Excursionista de Sitges va organitzar el passat mes de març dintre de la proposta Sitges Rock Trail. És un recorregut per sender, alguns d’ells recuperats, que permet algunes descobertes paisatgístiques per amants del massís del Garraf.
Sortirem de plaça Catalunya per dirigir-nos pel Camí de la Fita amunt, passant per darrera del polígon industrial i comercial de les Pruelles. Ens endinsem al Garraf per aquesta via, una dels accessos principals al massís.
Abans d’arribar al collet de la Fita, passem per la drecera que coincideix amb el recorregut del GR-5, que condueix a de Sitges a Montserrat.
Des del Collet de la Fita, continuarem pel sender del Gafarró, una petita àrea d’esbarjo per alguns sitgetans, i continuarem amunt pel Camí d’en Franco, per acabar al Puig d’en Boronet, on ens espera l’altiva Creu de Sant Isidre, bastida per l’Agrupament AMUNT els anys 50. D’allà baixarem cap a la pista de la Trinitat, que creuarem per seguir per l’antic sender que portava a l’ermita. En breu, a l’alçada d’una gran fita, girem a l’esquerra per un sender recuperat que volta el turó del Mig, i que ofereix molt bones vistes del fondo de Vallcarca, abans d’endinsar-se a un bosquet.
El camí ens deixa a una pista, que seguim a l’esquerra per passar per les masies abandonades de les Basses, i més endavant, per la font construïda per la cimentera de Vallcarca. En breu trobem la pista de la Trinitat, que seguim a la dreta cap a Sitges, passant rere els camps de Can Lluçà, casal dels caçadors. En arribar al Camí de la Fita , passem pel tallafocs de la línea elèctrica, resseguit per un senderó. Aquest ens mena al camí de que ve del Coll d’Entreforc, i que a la dreta ens torna a deixar al collet de la Fita. Seguim a la dreta, i en breu trobem un camí a l’esquerra que baixa tot flanquejant la serra del Gegant, entre pedres, vistes i bosc. Al final, tornem a trobar el Camí de la Fita, darrera del polígon de les Pruelles. D’aquí continuarem per carrers asfaltats fins a l’origen de la nostra excursió, la plaça de Catalunya, on ens espera un merescut refrigeri 

- La caminada popular és una marxa de caire no competitiu.
- L’organització no es fa responsable dels accidents que hi puguin haver.
- El mal temps no serà motiu per la suspensió de la caminada.
- Malgrat tot l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre l’activitat per causes de força major.
- Es recomana portar cantimplora que es podrà omplir en diversos punts del camí. També es recomana portar calçat cómode, adaptat a caminar per muntanya.
- Hi haurà un petit equip escombra, que sortirà més tard per acompanyar els últims participants, a fi que tots arribem al final pels camins adequats.
- No hi ha limitació d’edat, però els menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult.
- Hi haurà un refrigeri pel camí amb coca i moscatell i punts amb aigua. a l’arribada tindrem un aperitiu per tal de recuperar forces.
- No deixeu cap mena de brossa pel camí , reculliu-la fins l’arribada.
- Es recomana, per evitar-los molèstia, no portar animals com gossos


26/10/2014

18ª Caminada Popular a Sitges 2014

Galeria Fotogràfica any 2014

caminada popular sitges 2015

La Caminada Popular d’enguany ha comptat amb uns 300 participants, aquest any el recorregut els conduirà cap a la Trinitat, primer, i la Creu de Sant Isidre, després, dos indrets molt estimats pels muntanyencs sitgetans, i pels que ja han passat caminades anteriors. Es un itinerari que descobreix tota la vessant est del nucli de Sitges, una zona boscosa molt influenciada per la proximitat de la mar Mediterrània, omnipresent tot el camí. 

Els participants han sortit de la Plaça Catalunya per dirigir-se cap a la urbanització Llevantina. Per unes populars escales han pujat direcció a l’anomenat “Balcó de Sitges” , on acaba l’asfalt i es poden fer boniques fotografies de la població. Han seguit per GR 92, primer per un senderó en franca pujada, i després per un tram de pista que fent puja i baixa els ha portat pel costat de la Penya del Llamp fins a la Trinitat. Aquesta blanca ermita, penjada sobre Vallcarca i el mar, és un dels racons més bonics del Garraf. 

La distancia del recorregut es de 13,3 Km. 

27/10/2013

17ª Caminada popular a Sitges 2013

caminata popular sitges

caminata popular sitges

Aquest diumenge 27 d’octubre ha tingut lloc la dissetena edició de la Caminada Popular del Centre Excursionista de Sitges, en què els participants han voltat la urbanització de Mas Alba. El recorregut ha estat de uns 13 quilòmetres i han hagut mes de 300 participants

La sortida ha estat, com sempre, a les 8 del matí de la plaça de Catalunya. D’allà, els participants han anat cap al Mas d’en Puig i el Fondo d’en Figueres, han pujat fins el Gafarró, i pel Collet de la Fita agafaran el GR 5 cap el coll d’Entreforc i el Coll de Pota de Cavall. Allà han abandonat el GR per acostar-se a la torre de guaita del Puig d’en Carbonell, han seguit la pista que baixa cap a Mas Alba, que han abandonat al final, per un bonic senderó que els ha conduit darrera el Mas de la Carretera. Des d’aquest punt, per les Casetes i les Pruelles, han tornat al Camí de la Fita. A l’arribada a la Plaça Catalunya els hi esperava com sempre un aperitiu i el sorteig de material esportiu cedit per les cases col·laboradores.