Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Balanç positiu del primer tram de la temporada turística

21/07/2017

Balanç positiu del primer tram de la temporada turística

balanc turistic sitges

L’ocupació hotelera frega el 100% i les platges de Sitges registren la millor afluència de visitants dels últims anys en el primer tram de la temporada turística.


La bona climatologia que s’ha registrat a Sitges en el primer tram de la temporada turística ha contribuït a aconseguir xifres positives pel que fa al nombre de visitants i turistes. L’ocupació hotelera se situa en un 95% i en alguns casos al 100%, segons dades del Gremi d’Hostaleria de Sitges.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, es mostra satisfeta amb l’inici de la temporada turística “que, d’alguna manera, avala la gestió que estem impulsant des de la regidora de turisme en conjunt amb els representants del sector privat. L’ajuntament coordina el Pla d’accions de turisme amb els membres del Consell Assessor que es va posar en marxa a mitjans del mes de maig. El Pla està encaminat a incrementar la demanda turística i millorar-ne la seva qualitat”, com explica la regidora Aurora Carbonell. El Pla planteja també estratègies globals com a destinació turística en els àmbits del màrqueting, la promoció i el posicionament en els diferents mercats turístics, tant nacionals com internacionals. En aquest sentit, aquest estiu Sitges ha incrementat l’oferta hotelera amb el nou hotel de luxe Casa Vilella i en els propers mesos començarà també a operar l’Hotel Terramar, que actualment es troba en fase de reforma.

L’oferta cultural és un dels principals reclams dels turistes i visitants i aquest any arriba amb un nou festival de música, el Festival Jardins de Terramar (del 28 de juliol al 5 d’agost), el cicle Sitgestiu musical organitzat conjuntament entre l’Ajuntament i el Consorci del Patrimoni de Sitges, el Festival del Port o noves ofertes d’oci privades.

Una de les principals apostes de la regidoria de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, és la línia del turisme sostenible. L’any passat Sitges va aconseguir la Certificació Biosphere que acredita la vila com a destinació sostenible i responsable i garanteix uns estàndards de qualitat.

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas, destaca que “de moment s’han complert les previsions i hem assolit alts índexs d’ocupació hotelera durant la segona quinzena del mes de juny i la primera de juliol”. Pel que fa a la previsió del mes d’agost, “estem amb índexs d’ocupació per sobre del 95% i tenim puntes del 100%. Per tant, esperem que sigui sinó la millor, una de les millors temporades d’estiu”.

El turisme de sol i platja ha estat un dels més beneficiats des que es va donar el tret de sortida oficial a les platges. Segons el president de l’associació turística de serveis i platges, Manel Martínez, “la valoració és molt positiva ja que el temps del mes de juny ha estat molt càlid i ha estat clau per tenir una alta afluència de gent a les platges”. De moment, el punt de màxima concentració de visitants és durant el cap de setmana però comença a repuntar la presència també de gent entre setmana, segons l’associació. Les platges milloren cada any els seus serveis. Aquest any, per exemple, s’han incorporat 100 noves passeres en diverses platges de la vila per facilitar l’accés dels usuaris a les zones de bany. També s’han estrenat rentapeus, dutxes i bancs a les platges de la Fragata, la Ribera i l'Estanyol. El servei de socorrisme, que compta amb una nova torre de vigilància a la platja de la Barra, està present a 15 platges de la vila.