Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Baixada de tarifes de la C-32

01/10/2013

Baixada de tarifes de la C-32

 roda d premsa sitges c32

El consell de govern ha aprovat una rebaixa dels peatges que afecta les autopistes C-32 sense allargar-ne la concessió. 

L'objectiu és que els usuaris de totes les autopistes de Catalunya acabin pagant un preu equitatiu per quilòmetre.

L'objectiu de la mesura "és intentar incrementar la capacitat i captació de trànsit per aquests corredors principals". Les vies paral·leles que són gratuïtes "estan congestionades", amb el risc que això comporta per a la seguretat. A més, "hi ha hagut caigudes importants dels fluxes que podrien posar en risc la sostenibilitat del model", ha explicat Vila.

A la C-32 al Garraf, es rebaixarà fins a un 30% el peatge entre Castelldefels i Sitges per a vehicles lleugers i entre dilluns i divendres laborables. Per tenir el descompte caldrà la incorporació gratuïta d'un aparell de Teletac. També hi haurà una reducció del 26.5% al tram entre Sitges i el Vendrell, amb les mateixes condicions. En aquest tram es crearà un peatge tancat independent del dia que s'utilitzi i de tipus de vehicle. L'únic requisit serà tenir instal·lat un Teletac.

A aquests descomptes s'aplicaran les reduccions per recurrència, vehicles ecològics i VAO. Així, si un ciutadà té totes les bonificacions, passarà de pagar més de 10 euros per anar entre El Vendrell i Barcelona a 5,96 euros. Entre Cubelles i Barcelona, el preu canviarà del 8,47 euros a 4,65 euros i de Sitges a Barcelona serà 6,42 euros a 3,14.

Els descomptes pactats entre la Generalitat i Abertis s'adopten després de la important caiguda del trànsit en les autopistes que, a la del Garraf, ha arribat al 12% aquest any. La caiguda és encara més important si afegim l'acumulat des de l'any 2007, que arriba al 36%. La Generalitat aportarà una compensació a les concessionàries i confia en un augment significatiu del trànsit a partir d'ara per minimitzar al màxim aquest import.

Roda de Premsa de l'Alcalde de Sitges 

En roda de premsa aquesta tarda l’alcalde de Sitges ha comunicat que l’any 2014 començaran les obres per l’accés de l’autopista al Polígon Mas Alba  obres que assumirà la Generalitat en la seva totalitat i estimades en uns 5,5 milions d’euros. 

L’alcalde també ha comunicat que s’ha lluitat molt per que els ciutadans de les Botigues de Sitges tinguessin un descompte important en aquest peatge però que ho ha estat possible ja que el Govern ha acordat que cap municipi tingui cap privilegi en els pagaments.

També ha dit que Sitges espera que aquesta rebaixa sigui productiva per que Sitges rebi mes visitants.

Aquestes reducción es faran a partir de 1 de Gener del 2014.

L'Ajuntament de Sitges ha publicat el seguent sobre la roda de premsa:

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa per valorar la decisió del govern de la Generalitat sobre els nous preus dels peatges de la C-32 que entraran en vigor a partir de l'1 de gener de 2014. A més de la rebaixa que, en el cas de Sitges Forns ha posat de relleu la importància de la inversió anunciada la Generalitat per a la sortida de Sitges Centre. Aquesta actuació ha de permetre segons l'Alcalde de Sitges “revitalitzar econòmicament el municipi. Aquesta era una reivindicació història des de finals del 90 i, finalment es podrà dur a terme. El polígon de Les Pruellas - Mas Alba és l'únic que té el municipi i, des de la seva creació s'ha vist greument perjudicat per no comptar amb un bon accés”. Aquests treballs tindran un cost de 5,5 milions d'euros i s'executaran en 15 mesos a partir de l'aprovació del projecte. Amb aquesta entrada cap el polígon de les Pruelles-Mas Alba s'acompleix una de les voluntats reiterades per l'Ajuntament de Sitges: una connexió directa entre la important via de comunicació de la C-32 i aquest espai industrial i comercial sitgetà.

L'alcalde de Sitges, acompanyat de la regidora d'urbanisme i territori, Elena Redondo ha explicat que els alcaldes de la comarca afectats pel pas de la C-32 han estat en contacte amb la Conselleria, fet que els ha permès conèixer alguns detalls de com avançaven les negociacions entre la Generalitat i la concessionària ABERTIS. Per Miquel Forns “tot i que sempre es pot pensar en millorar el preu del peatge, l'acord anunciat avui és bo per Sitges i pel nostre desenvolupament econòmic, ara cal agrair a la societat civil i també als anteriors ajuntaments que, des de l'any 1992 no han cessat mai en les seves reclamacions per aconseguir millors condicions per als usuaris de Sitges i la comarca”.

Després de l'acord entre la Generalitat i ABERTIS, que no suposarà l'allargament de la concessió de l'autopista, la barrera de Vallcarca tindrà una rebaixa del 30% sobre el preu actual, entre dilluns i divendres. Això suposa que el preu del peatge passarà dels 6,42 actuals als 4,49 a partir de l'1 de gener de 2014. A més, aquesta nova tarifa es pot veure encara més reduïda (fins a un màxim del 50%, que serien 3,14 euros) amb els criteris actuals de freqüència de pas, vehicle sostenible i amb alta ocupació. Els usuaris que desitgin obtenir aquests nous preus hauran d'obtenir un Teletac especial, sense cost, però sí amb quota de manteniment anual.

http://www.sitges.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=78222253