Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

Aturada cívica de país del dia 3 d'octubre de 2017

02/10/2017

Comunicat conjunt del govern municipal, dels grups municipals i regidors sotasignants i de les seccions sindicals de CCOO, SIT, USO i UGT de l'Ajuntament de Sitges convocant a l'aturada cívica de país del dia 3 d'octubre de 2017

aturada civica pais sitges
Davant els durs episodis de violència protagonitzats pels cossos de seguretat de l’Estat aquest diumenge passat al conjunt de Catalunya amb motiu del referèndum d’autodeterminació, el govern municipal i les seccions sindicals constituïdes de l’Ajuntament de Sitges ens afegim a la crida de la Mesa per la Democràcia i convoquem a l’aturada general cívica d’aquest dimarts, 3 d’octubre.

En una jornada en què la ciutadania va voler expressar el seu posicionament sobre el futur nacional de Catalunya, l’Estat va optar per una resposta repressora impròpia d’una democràcia occidental. Els més de 800 ferits registrats, dos d’ells en estat molt greu, i unes imatges que han traspassat fronteres, justifiquen que ens afegim a aquesta convocatòria. Parlem d’uns fets que han colpejat la societat catalana i, per tant, al conjunt dels treballadors.

Cal una resposta contundent davant d’aquest embat i aquesta és, demà dimarts, la crida a fer una aturada cívica de país, que adrecem a la plantilla de l’Ajuntament de Sitges, però també a totes les empreses i a la ciutadania d’un municipi com el nostre que, diumenge, va donar mostres sobrades de civisme i de responsabilitat democràtica.

D’altra banda, des del govern municipal, grups municipals i regidors sotasignants i per part de les seccions sindicals sotasignants assumim la continuïtat dels serveis essencials per a la comunitat a Sitges en aquesta jornada de demà dimarts, que ha de ser un clam ben fort per uns drets civils, garanties públiques i llibertats que ahir diumenge l’Estat va vulnerar.

 

Sitges, 2 d’octubre de 2017

Govern de Sitges ( PDECAT, DC, ERC), CUP, Ricard Vicente Arnau, Marc Macià Martí, M. Carme Gasulla Blanco, CCOO, SIT, USOC i UGT 

Grups polítics i sindicats criden a seguir la convocatòria d’aturada general cívica de la Taula per la Democràcia 

Els grups polítics del govern de Sitges, la CUP, els regidors Ricard Vicente, Marc Macià i Carme Gasulla, així com les seccions sindicals de CCOO, SIT, USOC i UGT a l’Ajuntament criden els treballadors municipals i la ciutadania de Sitges a sumar-se a la convocatòria d’aturada general cívica en protesta per l’acció repressora dels cossos de seguretat de l’Estat ahir diumenge. Els serveis mínims essencials que ofereix l’Ajuntament quedaran garantits. 

Els grups que integren el govern (PDECAT, Demòcrates i Esquerra), així comla CUPi els regidors Ricard Vicente, Marc Macià i Carme Gasulla han signat un comunicat conjunt cridant els treballadors municipals i la ciutadania de la vila a sumar-se a la convocatòria d’aturada general cívica convocada perla Taulaperla Democràciaper a aquest dimarts. Entre els signants d’aquest document també hi ha les seccions sindicals de CCOO, SIT, USOC i UGT a l’Ajuntament. 

En el comunicat s’afirma que diumenge “la ciutadania va voler expressar el seu posicionament sobre el futur nacional de Catalunya” i que, davant d’aquesta situació, “l’Estat va optar per una resposta repressora impròpia d’una democràcia occidental”. Els signants del document consideren que “cal una resposta contundent i aquesta és, demà dimarts, la crida a fer una aturada cívica de país”. 

La neteja viària, parcialment afectada 

Govern de Sitges, grups municipals, regidors i seccions sindicals que signen el document assumeixen “la continuïtat dels serveis mínims essencials per a la comunitat de Sitges en aquesta jornada que ha de ser un clam ben fort per uns drets civils, garanties públiques i llibertats que ahir diumenge l’Estat va vulnerar”. 

L’aturada general afectarà parcialment la neteja viària. Hi haurà uns serveis mínims de recollida, amb un únic equip de matí, tarda i nit que portarà a terme la recollida de l’orgànica i el rebuig públic, però no la de les diferents fraccions. Els altres serveis que l’Ajuntament té contractats amb empreses externes, les de subministrament d’aigua (SOREA) i enllumenat públic (SECE), disposen d’un servei d’emergència, que estarà actiu.