Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L'Ermita de la Trinitat celebra enguany el tradicional Aplec anual el dia 27 de Maig.

16/05/2018

L'Ermita de la Trinitat celebra enguany el tradicional Aplec anual el dia 27 de Maig.

Galeria Fotogràfica

aplec trinitat sitges 2018

L'ermita és molt antiga, es troba en un document de 1375, i consta que ja havia ermitans. La tradició diu que es va construir per haver trobat en aquells llocs una creu amb la imatge de la Trinitat. L'actual capella és de construcció moderna, ja que a finals del segle XVIII es va ensorrar la teulada i va haver de reconstruir-se, ampliant-se al mateix temps.

És una ermita de petites dimensions que es troba a l'est de Sitges, al cim d'una muntanya que forma la punta del Ferrosa, es pot arribar a partir d'un camí que surt de la carretera N-246. Té una situació admirable ja que es veu des de la punta del riu Llobregat fins al cap de Salou. L'edifici és de tipus popular i té al costat una construcció de caràcter modernista. L'ermita es troba emblanquinada i ben cuidada ja que es realitzen constantment treballs de conservació.

Programa:

08.00h: Missa en sufragi de Remei Casanova i Giner, Joan Martí i Romagosa, Mn Santiago Casanova i Giner, Emilia Vergés i Fortea, Bartomeu Ripoll i Bonell, Bàrbara i Carmen Mirabent i Català, Paquita Carbonell i Targa, Núria Masip i Nin, amb la col.laboració a l'orgue de la Nidia i la Jasmina Berbegal.

10.30h: Missa solemne que serà oficiada pel Rector Mn Josep Pausas, que s'aplicarà per Ramon Soler i Fernàndez, Joan Carbonell i Mompel, Pere Cosialls i Yll, Concepció Pàmies i Porta, Glória Pulido, Josep Pagés i Bisom i tots els benefactors, els vius i els difunts.
La missa serà cantada pels Amics de l'Orgue de Sitges dirigits per Francesc Pi.
Tot seguit actuació dels Gegants Moros de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges i alguna sorpresa més
En acabar: Actuació de Sardanes a càrrec de la cobla Sitgetana.

17.30h: Rosari

06.00h: Ball de tarda amb Josep Delgado i Sitges Connexió.

Pel matí tradicional venda d'Alfàbregues, coques i d'altres així com el sorteig de dos pernils i 6 ampolles de cava.

Servei de Bar durant tot el matí i per la tarda, on podreu adquirir la cervesa Ermita de la Trinitat elaborada per La Sitgetana.

Accés per Carretera km 32,400 de les Costes del Garraf

16/06/2014

Sitges obre el calendari de festes d’estiu amb l’Aplec de la Trinitat

Sitges obre el calendari de festes d’estiu amb l’Aplec de la Trinitat

Centenars de sitgetans i sitgetanes es van aplegar ahir diumenge a la Trinitat per celebrar la seva tradicional trobada. Amb la Festa de la Trinitat, Sitges dóna el tret de sortida al cicle de festes i activitats que s'aniran celebrant al llarg de l'estiu.

Tal com marca la tradició, moltes de les persones que van pujar a la Trinitat, ho van fer a peu a primera hora del matí. La Festa de la Trinitat va comptar amb un ampli ventall d'activitats, on no hi van faltar les cerimònies religioses.

Un dels moments més esperats és l'axhibició folklòrica, en el peu de l'ermita, en la que cada any participa un ball popular. Aquest any va ser la Moixiganga de Sitges, de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges, que va fer l'exhibició complerta de tot el ball. Un fet que ja havia fet fa uns anys la Moixiganga infantil.

Finalment, al llarg de tot el dia va haver l'audició-ballada de sardanes, amb la Cobla Sitgetana, que va estrenar en primicia la sardana del cinquantenari de la Sitgetana, de Jordi Paulí. Aquest era el tret de sortida de diferents actes commemoratius.

L'antiga ermita de la Trinitat es troba a 179 m d'altitud. Documentada des del 1375, l'edifici ha viscut diferents intervencions en diverses èpoques. A banda de la Festa de la Trinitat, l'Ermita celebra també el tradicional aplec el Dilluns de Pasqua.