Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

S'inicien els treballs d’ampliació de la sortida 30 de l’autopista per accedir a Les Pruelles

S'inicien els treballs d’ampliació de la sortida 30 de l’autopista per accedir a Les Pruelles

obres autopista sitges

El polígon guanyarà un accés directe a través d’una via ample, de forma que els camions i altres vehicles no hauran de travessar el nucli urbà de Sitges.

Les obres d'ampliació de la sortida número 30 (Sitges Centre) de la C-32 per crear un accés directe al polígon de Les Pruelles-Mas Alba ja han començat. Els treballs estan ara en una fase prèvia de moviment de terres per a la creació d'un tercer carril a la C-32, en sentit Barcelona, entre la sortida Sitges Centre i la sortida a Aiguadolç, per afavorir la seguretat viària.

L’ampliació permetrà que els grans vehicles que circulen per l’autopista podran agafar la sortida per anar directament a Les Pruelles. En aquest sentit, la regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, ha manifestat que el polígon “guanyarà un accés directe a través d’una via ample des de l’autopista, de forma que els camions i altres vehicles no hauran de travessar el nucli urbà de Sitges, com ha passat fins ara”.

Per al regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, l’ampliació de l’accés “forma part de l’ordenament urbà d’una zona que ha de ser l’entrada principal i dignificada per accedir al centre de la vila, coherent amb el futur desenvolupament urbà”. De fet, l’ajuntament impulsa el desenvolupament del PPU1, el pla urbanístic per a La Plana; Santa Bàrbara i La Bòvila que, entre d’altres coses, en matèria de mobilitat ha de crear un nou eix viari que afavoreixi la circulació.

Els treballs poden produir afectacions a la circulació de manera que s'obrin carrils de servei i es facin talls puntuals, durant els dotze mesos que està previst que durin les obres, per fer compatible la circulació dels usuaris de l'autopista.

La nova sortida comptarà amb dues rotondes noves. Una farà possible la connexió amb el polígon de Les Pruelles i Sitges Centre, ja existent, en sentit Barcelona, i l'altra rotonda ho farà possible en sentit Vilanova i La Geltrú. D'altra banda, el projecte preveu millorar el tram que connecta la C-32 amb la C-31.

El passat mes de desembre, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, van anunciar la construcció de la nova sortida, uns treballs que compten amb una inversió de la Generalitat de Catalunya de 8'7 milions d'euros.