Log In

Acceder

¿Ha olvidado su contraseña?

Subtotal del carrito: € 0,00

L’Ajuntament presenta a la ciutadania el Pla de Qualitat Turística

06/06/2017

L’Ajuntament presenta a la ciutadania el Pla de Qualitat Turística

pla turisme sitges

El Pla dibuixa el full de ruta per al turisme a Sitges del 2017-2021. El document està dividit en 9 programes i 40 accions.

L’Ajuntament de Sitges ha presentat aquest dilluns el Pla de Qualitat Turística 2017-2021 que sota el títol Sitges destinació turística sostenible i intel·ligent dibuixa el full de ruta que la vila es proposa per fomentar el turisme a curt i mig termini. El Pla parteix d’un posicionament de desenvolupament sostenible i intel·ligent a partir de 9 programes que inclouen una quarantena d’accions.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, destaca que “el pla és una eina que consensua un full de ruta per al futur turístic del municipi, entre el sector públic i privat i amb participació de la ciutadania, partint de la idea que Sitges és un tot i tots els sectors polítics, empresarials i socials hem de treballar en la mateixa direcció per a la recerca de l’excel·lència”. Per obtenir la visió ciutadana, 30 ciutadans han participat en l’elaboració del pla com a representants d’àmbits polítics, socials, esportius, culturals i turístics.
El document estableix que la missió de les administracions i dels agents turístics del municipi ha de ser la de promoció turística de Sitges, coordinadament i en col·laboració amb la resta d’àrees de gestió de la destinació turística. També defineix com a prioritari enfortir la marca turística i ser el principal promotor de les noves inversions i de l’atracció de projectes innovadors i d’alt valor afegit.
L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, explica que “el resultat és un pla municipal on queden recollits els àmbits d’actuació amb l’objectiu que Sitges esdevingui i sigui reconeguda com una destinació singular i líder a Catalunya i on es posa en valor la seva diversitat”.

Els programes

El primer dels programes és el de Posicionament, on s’inclou el foment i la promoció dels valors i dels trets diferencials de l’oferta turística de Sitges, el foment i la promoció dels eixos de futur per al turisme de Sitges, l’estratègia de construcció i posicionament de Sitges com a Smart Destination i l’estratègia de segments de futur o d’aposta a valorar.

El segon programa és el de Productes, on hi ha Sitges com a destinació urbana de sol i platja, Sitges Congressos i Convencions, Sitges Capital Cultural, Sitges Nàutica, Sitges Rural i de Natura, Sitges Enoturisme i Sitges Destinació LGTBI, entre d’altres productes.

Pel que fa al tercer programa, de Mercats, el pla preveu definir una estratègia de mercats tradicionals, de mercats nous o emergents i per als visitants de dia.

En el quart programa, de Promoció, s’inclou l’estratègia de promoció offline i online.

El cinquè dels programes, el de Governança, contempla el turisme com a generador important de l’economia al municipi de Sitges, la gestió transversal del turisme a Sitges, i el vincle entre turisme i municipi.

El programa d’Organització preveu la nova funció de turisme com a eix vertebrador de la promoció i l’activitat turística i l’Ajuntament de Sitges com a eix vertebrador de la visió i la gestió turística.

En el setè programa, la Gestió Urbana, contempla el foment de la mobilitat sostenible i segura, la millora de l’espai urbà i la seguretat, l’aposta per les platges com a centres d’activitat turística integral, el Pla d’usos del centre històric de Sitges, la valoració de la possibilitat de crear noves àrees hoteleres i la valoració de la possibilitat de crear noves àrees de centralitat turística.

El vuitè dels programes, que correspon a l’aprofitament de l’entorn, contempla l’aprofitament de sinèrgies amb el Parc del Garraf, Barcelona, el Penedès i Montserrat.

Finalment, el darrer programa es reserva al Futur de Sitges i l’aposta cap a Sitges com a destinació familiar, com a Smart Destination, com a Centre Creatiu, també caldrà definir si s’ha de millorar la planta d’allotjament i l’atracció d’inversions diferencials.